055-2032052
Woningontruiming na lijkvinding is een specialisatie van Woningontruiming Sanstra

Woningontruiming na lijkvinding

Woningontruiming Sanstra is gespecialiseerd in het schoonmaken en volledig reinigen van huizen waar lijkvinding heeft plaats gevonden.

Bewoners die voor langere tijd dood in de woning hebben gelegen komt vaker voor dan u denkt. Hierbij moet u denken aan bewoners die een acute hartaanval of een ongeluk in de woning hebben gehad. Maar u kan ook denken aan bewoners die in de woning zelfmoord hebben gepleegd. Niet altijd wordt het overlijden tijdig ontdekt. Dit kan door allerlei omstandigheden dagen en soms weken duren voordat de lijkvinding plaatsvindt.

Politieonderzoek in de woning na lijkvinding.

Na lijkvinding gaat de politie aan de slag in de woning om te onderzoeken of het een natuurlijk overlijden betreft of dat het gaat om een onnatuurlijk overlijden. In dit laatste geval zal de technische en tactische recherche van de politie een onderzoek in de woning en op het stoffelijk overschot uitvoeren en wordt de plaats van lijkvinding een plaats delict. Het slachtoffer wordt overgebracht en onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut NFI. Als na onderzoek het stoffelijk overschot wordt vrijgegeven door de Officier van Justitie kan de familie hun dierbare begraven of cremeren. Ook de woning wordt door de politie vrijgegeven zodat de familie of executeur testamentair de woning kan betreden.
Het behoeft weinig uitleg dat het betreden van de woning waar voor langere tijd een bewoner dood heeft gelegen een emotionele en ingrijpende gebeurtenis is. Zeker als men emotioneel betrokken is bij het slachtoffer.

Woningontruiming kan binnen 24 uur de plaats van lijkvinding op respectvolle en vakkundig manier ontruimen, schoonmaken en reinigen.

Met onze middelen kunnen wij zorgen voor het verwijderen van bloed, geur en lichaamsvocht. De plek waar de bewoner gevonden is, ontruimen wij. De vloerbedekking, matras, vloer etc. die besmet is wordt verwijderd. Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden en ingrijpende incidenten, kan het werken op een overlijdenslocatie grote emotionele impact hebben en is kennis van zaken vereist. De professionals van Woningontruiming Sanstra beschikken onder alle denkbare omstandigheden, over de kennis, de vaardigheden en de materialen om een plaats lijkvinding c.q. woning weer toegankelijk te maken voor familie. Of het nu gaat om een vinding, suïcide, ongeval of een misdrijf.

Na het toegankelijk maken van de woning kan de familie de woning doorzoeken en persoonlijke, waardevolle en emotionele boedel en administratie uit de woning meenemen. Als u na afloop de woning door ons bedrijf volledig ontruimd wil hebben dan is dit uiteraard mogelijk. Na uw goedkeuring op onze offerte gaan wij aan de slag om de woning keurig leeg en bezemschoon te maken. Indien u dat wenst kunnen wij de woning aan de verhuurder opleveren of zorgen wij er voor dat de koopwoning aan de makelaar opgeleverd wordt zodat hij/zij aan de slag kan met de verkoop van de woning. Zie ook het tabblad Diensten op onze website voor een volledig overzicht van onze dienstverlening.

Woningontruiming Sanstra verzorgt deze bijzondere ontruimingen, Woningontruiming na lijkvinding voor particulieren, uitvaartverzorgers, woningcorporaties, zorginstellingen, (huis)artsen, GGD, politie, etc. 

Woningontruiming na lijkvinding
Woningontruiming na lijkvinding
› Overzicht van alle regiomanagers

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen of wilt u advies?
Belt u voor persoonlijk contact naar:

055 - 203 20 52